WordPress statische home pagina instellen

Laatst bijgewerkt op

Bij het installeren van WordPress wordt er automatisch een home pagina ingesteld en geen statische pagina. Wat is het verschil tussen een standaard home pagina of een statische home pagina? Een standaard home pagina van WordPress laat de laatste berichten de website zien. Soms kan dit handig zijn voor wanneer je een blog bijhoudt. Een statische home pagina is een pagina die je vrij kan bouwen naar jouw wens.

je niet alleen de laatste berichten van je website pagina wilt laten zien, kun je ervoor kiezen om een statische pagina in te stellen als home pagina. In deze tutorial gaan we laten zien hoe makkelijk het is om een statische pagina in te stellen voor je eigen WordPress website.

Aanmaken van de gewenste home pagina

Eerst beginnen we met het aanmaken van de gewenste pagina die je als home pagina wilt laten zien op je website. Via het dashboard van je WordPress website, kun je links in het menu navigeren naar -> Pagina’s -> Nieuwe pagina.

Home pagina WordPress
Hier kiezen we de titel van onze nieuwe home pagina.

Wij hebben onze nieuwe pagina “Home” genoemd. Nadat je een juiste naam voor je pagina hebt gekozen, kun je rechts op de button publiceren klikken op de pagina aan te maken.

Instellen van de statische home pagina in WordPress

Nu we onze home pagina hebben aangemaakt gaan we de pagina instellen als home pagina. Dit doen we door te navigeren naar Instellingen -> Lezen. Hier zie je dat de standaard instelling staat op:

Startpagina toont: Je laatste berichten.

We passen de instellingen als volgt aan:

Statische home pagina WordPress
We zetten de instelling op: een statische pagina.

De instelling hierboven is veranderd naar: Een statische pagina. Hierdoor kunnen we nu onze gewenste pagina kiezen die we net hebben aangemaakt. We hebben in het begin van deze tutorial de pagina genaamd “Home” aangemaakt. Deze pagina zullen we dus instellen als de voorpagina.

Wanneer je de gewenste home pagina hebt gekozen, kun je onderaan de pagina op de button “Wijzigingen opslaan” klikken. Hiermee worden onze huidige wijzigingen opgeslagen en hebben we onze standaard home pagina van WordPress veranderd naar een statische pagina.

Beoordeel deze tutorial

WordPress & Coffee author